149442 OTYQYC 705

5 llibres d’estiu per a nenes i nens a partir de 10 anys

Hem finalitzat el curs més atípic i difícil dels darrers anys i ara és el moment de gaudir el màxim possible de l’estiu seguint totes les mesures sanitàries .
Sigueu on sigueu, dur un llibre sota el braç és una de les millors opcions que tenim al nostre abast.
Us fem a mans 5 propostes de llibres per a infants i adolescents per a que els vostres fills gaudeixin aquest estiu del senzill fet d’imaginar i llegir.

1. Yo soy Malala
Autora: Malala Yousafzai
Edat: Més de 10 anys
Escrita per Malala Yousafzai, futura guanyadora més jove del Premi Nobel de la Pau, l’objectiu principal del relat és demostrar que els activistes més joves també poden assolir un gran impacte social.
Recordem que Malala va rebre l’any 2012 diversos trets d’un talibà perquè la consideraven una mala influencia i blasfema. Per què? Perquè defensava la idea que les nenes del seu país tenien el mateix dret que els nois a aprendre, llegar i anar a escola.

2. The Boys Who Challenged Hitler
Autor: Phillip M. Hoose,
Edat: Més de 12 anys
Aquest llibre és una mostra de com uns adolescents danesos lluiten en contra del nazisme, que havia envaït Dinamarca durant la II Guerra Mundial. Per organitzar-se els protagonistes creen el Club Churchill.
Els lectors hi trobaran adolescents, història i valentia.

3. Buscando a Audrey
Autora: Sophie Kinsella
Edat: Més de 12 anys
Bullying, amistat, amor, humor…tots aquests elements els trobareu en aquest llibre de Sophie Kinsella, el primer relat llarg per a joves adults que escriu. Recordem que es va fer molt popular per la sèrie Shopaholic.

4. Undertow
Autor: Michael Buckley
Edat: Més de 13 anys
En aquesta novel•la trobareu acció, aventura, elements fantàstics i una història d’amor a parts iguals. La distracció està garantida.

5. Te daría el sol
Autora: Jandy Nelson
Edat: Més de 14 anys
Estem davant d’un dels llibres més emblemàtics per al públic adolescent dels darrers anys. I així queda constatat amb la gran quantitat de premis internacionals assolits.
El secret? A més d’oferir una qualitat literària innegable, estem davant d’una història que barreja l’art, una competició entre dues germanes bessones, una petita dosi de tragèdia i el procés d’un descobriment interior com a persones, germanes i artistes. Si us agrada el realisme màgic i relats amb continguts més profunds amb pinzellades de filosofia escrita d’una manera molt assequible, aquesta és la millor opció.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *