199.inscripció 2

Claus per entendre el nou procés de preinscripció escolar per l’educació infantil, primària i ESO

El Departament d’Educació del Govern de Catalunya ha fet publiques les condicions que regiran en el nou procés de preinscripció escolar ateses l’afectació provocada pel COVI-19.
El primer que hem de saber és el termini d’inscripció. Serà entre el 13 i el 22 de maig per als ensenyaments de primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria.

Els canals de preinscripció per aquests estudis seran telemàtics i presencials. En el primer cas el tràmit es podrà fer tot online, a través del portal preinscripcio.gencat.cat. S’elimina la necessitat de presentar la sol•licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per utilitzar el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

En el segons cas, de forma presencial, només serà possible exercir la preinscripció amb cita prèvia, entre els dies 19 i 22 de maig inclòs. Per a fer-ho, caldrà demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció trucant per telèfon o a través d’Internet.
Pel que fa a la cita prèvia, aquesta serà accessible des dels webs de cadascun dels centres i des del web del Departament d’Educació, durant les 24 h del dia. Cada centre determinarà el seu horari d’atenció al públic, segons les necessitats. És per això que els webs dels centres, en un lloc visible, inclouran la informació sobre l’horari, correu electrònic, telèfon, així com l’eina de cita prèvia.
Les condicions són les següents:
1. Al centre hi ha d’anar el menor nombre possible de persones a fer les gestions (preferiblement, una sola persona).
2. S’ha de portar la documentació per a poder-la escanejar o fotocopiar i, si pot ser, la sol•licitud emplenada des de casa. Per si cal, convé que portin el seu propi bolígraf.
3. Recordar que cal portar mascareta i guants.
4. No poden acudir les persones de grups d’especial vulnerabilitat o en període de confinament, o que presentin símptomes. En aquest cas, poden autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol•licitud i la documentació.

Els centres educatius només podran obrir per als tràmits administratius de preinscripció i, per tant, no serà possible realitzar visites als centres.
Ja podeu trobar aquesta informació en els portals web de cadascun dels centes de la comunitat Manyanet, així com a les respectives xarxes socials.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *