Happy Women's Day Holiday Background With Girl Face

8 de març, Dia Internacional de la Dona

Tot just hem deixat enrere el 8 de març, Dia Internacional de la Dona.
Heu tingut l’oportunitat de seguir, tant presencialment com a través de les xarxes socials, tot el ventall d’activitats que hem dut a terme a la majoria de les Escoles Manyanet per celebrar aquesta data tan assenyalada en el calendari.

De fet, el 8 de març està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (l’ONU).
És un dia en el que es reivindica el feminisme denunciant el sexisme, el masclisme i commemora la lluita de les dones per la seva participació laboral en igualtat de condicions que els homes.

L’origen d’aquesta efemèride, i el fet que el color commemoratiu sigui el lila, té la seva explicació en la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes i posterior incendi de la fàbrica Triangle Shirtwaist Company, de Nova York, el dia 25 de març de 1911. En aquest incendi van morir 142 obreres que l’any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals. L’incendi va ser provocat per l’amo de la fàbrica i es diu que en aquell moment estaven treballant amb tints de color lila que, cremant pel foc, van generar una gran fumerada violeta que sortia per les xemeneies.

Les Escoles Manyanet treballem curs rere curs en multitud de projectes i suports per a que els alumnes siguin conscients d’aquesta, malaurada, realitat i, tanmateix, ajudin a suprimir qualsevol actitud masclista i lluitin per assolir una societat més justa.

Les Escoles Manyanet ens hem sumat per commemorar una data tan important per a la lluita dels drets laborals de les dones i, per extensió, en la lluita contra el masclisme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *