044 ZOOMUM

Ens entusiasmem per les matemàtiques!

Enrere han quedat els anys en que les matemàtiques eren una de les assignatures més difícils i menys atractives per l’alumnat. Les Escoles Manyanet apliquem des de fa uns anys la metodologia EntusiasMAT.
EntusiasMAT és un mètode didàctic i pedagògic que proposa a les nenes i als nens el treball de les matemàtiques des de primària (de 3 a 12 anys) mitjançant l’aplicació de les intel•ligències múltiples descrites per Howard Gardner. L’aprenentatge d’un concepte matemàtic concret és assolit de diverses maneres i d’una manera adaptada a la realitat individual de cada alumne.

Com a pràctica innovadora que és, EntusiasMAT aconsegueix que els alumnes gaudeixin de les matemàtiques mitjançant la participació activa, l’observació, la manipulació, els jocs i les activitats. D’aquesta manera la comprensió lògica, la demostració de l’assoliment d’un resultat matemàtic concret i el càlcul mental s’assoleixen de manera espontània i natural.
Els conceptes matemàtics treballats amb EntusiasMAT són els nombres sencers, la probabilitat, l’estadística, les gràfiques, les funcions, els paràmetres de mesura, etc.

A més, EntusiasMAT té el gran avantatge que ofereix la possibilitat d’aprendre les matemàtiques tant a dintre com a fora de l’aula, atès que cada alumne disposa d’un estoig que inclou el material dissenyat específicament per facilitar la manipulació i el raonament.

El resultat de tot plegat és que els nombres passen a ser amics que ajuden a resoldre problemes reals d’una manera fàcil i divertida.
Els excel•lents resultats obtinguts des de l’aplicació d’ EntusiasMAT tots aquests anys en cadascuna de les Escoles Manyanet avalen la seva implementació.
Ens entusiasmem per les matemàtiques!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *