Celebrem el Dia del Músic i Santa Cecília!

Avui celebrem Santa Cecília i les Escoles Manyanet s’omplen de diferents activitats relacionades amb la música. De fet, avui també se celebra el Dia del Músic amb l’objectiu de festejar a tots aquells que d’alguna manera o altra es relacionen i coneixen sobre música.

La relació entre les dues celebracions és evident. La data del 22 de novembre commemora la mort de Santa Cecília, personatge mig llegendari, màrtir del cristianisme i patrona dels músics.

Segons Wikipedia, algunes fonts esmenten que la vinculació de Santa Cecília amb la música es deu als quadres de pintors del segle XV que la mostraven tocant l’arpa i altres instruments.
No obstant, aquesta celebració es va iniciar un 22 de novembre amb un festeig realitzat a la localitat francesa d’Evreux (Normandia), amb un torneig de compositors. Des 1695 es va començar a celebrar a Edimburg (Escòcia) amb certa regularitat el Dia del Músic. Amb els pas dels anys la seva celebració s’ha anat estenent per tot Europa.

La música està present en moltes de les activitats realitzades en totes les línies educatives de les Escoles Manyanet, des d’infantil, passant per primària i acabant a secundària. Des de ben petits, els alumnes aprenen a diferenciar els diferents sons, el sentit del ritme i a tocar diferents instruments. En aquest cas, per exemple, es pot treballar i gaudir del violí, la flauta, el piano, la guitarra…consulteu en cada centre escolar els instruments a la vostra disposició.

De fet, què seria d’un món sense música?
Celebrem tota la comunitat Santa Cecília i que gaudiu per sempre de la música!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *