Dia Universal Nen

Dia Universal del Nen

Avui el món celebra el Dia Universal del Nen. Tal dia com avui de l’any 1959 l’Assemblea General de l’ONU va aprovar la Declaració dels Drets de l’Infant.
No va ser fins el 20 de novembre de 1989 que es va aprovar el text final de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, que té un compliment obligatori per a tots els països que l’han signat. Aquest acord va ser el resultat de deu anys de negociacions amb governs de tot el món, líders religiosos, ONG, i altres institucions.

És l’oportunitat, doncs, de posar en valor els avanços assolits després de dècades d’intens treball, però sobretot és un dia per continuar reivindicant la necessitat d’ajudar els nens més desfavorits.
A més, cal aprofundir en la tasca de donar a conèixer a la societat els drets de la infància i reivindicar la importància de garantir el seu desenvolupament i benestar.

Com no podia ser d’una altre manera les Escoles Manyanet se sumen a aquesta celebració. Tanmateix, com a centre educatiu de referència a Catalunya, vol subratllar la tasca feta dia a dia per professores i professors, i tota la comunitat Manyanet, per ajudar a assolir l’objectiu de garantir l’esmentat desenvolupament i benestar dels infants.

És un bon moment per recordar tant l’educació basada en valors implementada en els centres Manyanet, entre altres el respecte, l’empatia i la col•laboració, com els diferents projectes solidaris desenvolupats a casa nostra i internacionals.

Perquè l’educació dels nens és un dret. No es pas estrany que aquest dia mundial recordi que tots els nens tenen dret a la salut, l’educació i la protecció, independentment del lloc del món en què hagin nascut. I, alhora, reconeix la tasca de les persones que cada dia treballen perquè els nens i nenes tinguin un futur millor.

Les Escoles Manyanet seguiran desenvolupant aquesta tasca amb la mateixa força, il•lusió i passió per l’aprenantge que l’ha caracteritzat tots aquests anys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *