Tornada Escola

La tornada al col•legi en 7 recomanacions

Aquesta setmana és la de tornada a l’escola a Catalunya. A més del retrobament amb professors i amics els alumnes han de fer front a l’inici d’una nova etapa educativa en la que les famílies poden donar un cop de mà.
A continuació us oferim alguns dels principals consells que recomanen aplicar els experts per afavorir una bona introducció escolar dels nostres fills.
1. No deixar-ho tot per a última hora i implicar el fill/a en l’organització: tenir clares les indicacions de l’escola i aplicar-les amb temps farà que les famílies estiguin més tranquil•les i transmetin aquesta tranquil•litat als fills. A més, és important implicar-hi el fill/a per a que adquireixi responsabilitats i vagi pensant poc a poc en el fet d’iniciar un nou curs.
2. Potenciar els aspectes positius de ser a l’escola: el retrobament amb amics, fer activitats que no es poden fer a casa i el fet de poder aprendre coses noves són alguns dels elements positius que es poden potenciar.
3. Si heu anat de viatge o heu visitat alguna ciutat o indret podeu comprar un petit record per als amics més propers i donar-los el primer dia de classe. Els més petits podrien fer un dibuix de les vacances per regalar-li al professor/a.
4. No està de més que pugin estrenar alguna cosa per al nou curs, com ara una motxilla, estoig, colors, etc.
5. Recuperar els horaris: és important recuperar la rutina horària uns dies o setmanes abans de l’inici de curs amb l’objectiu que el fet d’haver de matinar sigui més fàcil.
6. Gaudir i participar de la tornada a l’escola: si els nostres fills noten que vivim amb tranquil•litat i il•lusió la tornada a l’escola els ajudarà a fer la transició d’una manera més fluida. Podem fer que sigui un dia especial per a ells amb el seu esmorzar, dinar o sopar preferit. Òbviament, ens interessarem pel desenvolupament del primer dia a l’escola
7. Si és possible, acompanyar el pare i la mare a l’escola. En un dia especial com aquest és important notar la proximitat dels progenitors. El comiat dels més petits no ha se der pas llarg perquè farem més difícil la separació.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *