Man Hand With Pen Writing On Notebook.

7 recomanacions per estudiar a casa

Quan arriba l’època dels exàmens és molt important ubicar l’espai més adequat que ens permeti assolir la máxima tranquilitat i capacitat de concentració possible. I, quan pensem en tranquilitat i concentració, una de les primeres opcions és la biblioteca. No obstant, no hem de descartar gens decidir-nos per casa nostra si hi assolim unes condicions òptimes.

Us deixem una sèrie de recomanacions a tenir en compte per fer de casa vostra un espai adient per estudiar amb tots els elements a favor:
1. Ubica el lloc més adequat per concentrar-te. Tant pot ser el teu escriptori, com el sofà com, inclús, el terra de la teva habitació. Prova’ls tots i decideix en quin estàs més a gust. Si hi estàs còmode, també pots provar de combinar-los en cas de llargues sessions d’estudi. Per descomptat, ha de ser un lloc on no hi hagi sorolls.
2. Espai d’estudi. Ha de ser el màxim confortable possible, el que implica que la taula de l’escriptori sigui gran i la cadira còmode.
3. Elimina les distraccions. Òbviament, apaga el mòbil. Disposa al teu abast més inmediat d’allò estrictament necessari per l’estudi. Si has d’utilitzar l’ordinador evita navegar a internet per no caure en la temptació de cercar coses no importants. Tanmateix, si t’agrada estudiar escoltant música, opta per una d’instrumental i relexant. Beure aigua regularment ens manté hidratats i evita que ens aixequem a la cuina per fer un mos.
4. La primera preferència és l’estudi. Hem de dir no a possibles ofertes per sortir al carrer amb amics o familiars.
5. Planificació. És bàsic planificar en quines matèries ocuparem les hores establertes a l’estudi i fixar uns objectius realistes. Aquesta planificació s’ha d’establir en funció dels dies d’examens i d’entrega de treballs o projectes. És preferible establir 3 o 4 objectius petits i assumibles que no pas un de gran i difícil de complir. La satisfacció d’assolir-lo ens ajudarà a continuar endavant amb l’esforç.
6. Mètode d’estudi. La pròpia escola és la que ens pot facilitar la metodología d’estudi més adequada. No obstant, la memorització de conceptes és només una de les tècniques a l’abast. Podem recorrer a fer resquemes, diagrames, subratllar, gravar-nos, explicar a algú altre la lliçó, utilizar colors, etc.
7. Descansa. És molt important descansar 5 0 10 minuts per cada 45 o 60 minuts d’estudi. Aixeca’t de la cadira, estira les cames i relaxa la ment.

Finalment, els psicòlegs asseguren que pel matí s’apren més ràpid però s’oblida més i, en canvi, per la tarda s’assumeixen els conceptes més lentament però també s’obliden menys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *