Companeros De Clase Con Tiza Juntos 23 2147663475

Passa-t’ho bé exposant els teus treballs a classe

El fet d’haver d’exposar en públic un treball o un projecte, en una classe davant dels companys o en un comité avaluador, pot arribar a ser un veritable problema per alguns alumnes. En canvi, per uns altres no implica cap tipus de trasbals emocional. Per què es dóna aquesta diferència? De fet, podem gaudir del l’experiència de parlar en públic i ser l’objecte d’atenció dels demés? La resposta es sí.

Els psicòlegs infantils han establert una sèrie de pautes que ajuden a afrontar la situació de nervis, por i ansietat descontrolada que pot provocar l’exposició en públic.
Les principals recomanacions són:
1. Preparar molt bé el material que cal exposar i praticar-lo vàries vegades fins a assolir la sensació de seguretat i confiança pel fet de dominar-lo. El més recomanable és practicar-ho individualment , tot seguit davant d’un mirall i finalment amb persones de confiança en el rol de públic.Aquestes persones ens poden donar un feedback per millorar alguns aspectos de la presentació. Amb aquestes simulacions aconseguirem aproximar-nos progressivament a la situació que ens genera tensió.
2. Descartar l’ideal de perfecció i l’autoexigència desmesurada. L’objectiu és fer front al repte de la millor manera posible i amb la consciencia tranquil•la que esdevé quan hem tret el millor que tenim a dins. Amb aquest punt de sortida podrem intentar gaudir de l’experiència i transmetre-ho així als demés.
3. Des del punt de vista psicològic és molt important aprendre a relativitzar les critiques i no permetre que es afecti anímicament més enllà del raonable. Hem de saber passar página i deixa anar, sobre tot les crítiques destructives.
4. Assumir que no podem pretendre que agradi a tothom la nostra manera de parlar en públic. De la mateixa manera que nosaltres tampoc tenim afinitat amb la manera de comunicar de totes les persones que ens envolten.

Davant d’aquesta realitat, les Escoles Manyanet utilitzen l’exposició individual i grupal, des que els alumnes són ben petits, com a tècnica de dinamització dels treballs i projectes dels estudiants.
Per tant, prepareu-vos bé i gaudiu de compartir amb els demés allò pel que us heu esforçat tant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *