Esport

Valors i beneficis de la pràctica de l’esport

L’esport infantil i juvenil, segons el Consell d’Europa, forma part de l’educació integral dels joves. En l’àmbit escolar, més concretament, l’esport assoleix unes funcions concretes: promou la salut dels joves; els socialitza en les destreses esportives; ensenya valors i guies de comportament; alhora que esdevé molt més que una activitat física i lúdica. Exalta a l’individu i la cultura d’equip, desenvolupa la personalitat i ensenya a respectar unes regles.
Per tot plegat, la contribució de l’esport al creixement i al desenvolupament de les nenes i els nens és fora de tot dubte.
Si hi aprofundim una mica més en els valors i els beneficis que genera l’esport en l’edat escolar en sobresurten:
– Respectar, en la seva unitat, tots els aspectes de la persona.
– Desenvolupar la capacitat de cadascú per avaluar les seves pròpies possibilitats i desenvolupar els diferents aspectes de la seva personalitat en el respecte de si mateix i dels altres.
– Afavorir una pràctica esportiva de lleure en un ambient de diversió, sense oblidar el rigor de l’aprenentatge.
– Adoptar una pedagogia de l’èxit que no condueixi a èxits massa fàcils o a fracassos de greus conseqüències.
– Proposar un ampli ventall d’activitats individuals i col·lectives.
– Permetre que cadascú triï les activitats segons els seus gustos, necessitats i plaer que li aportin.

Les Escoles Manyanet promouen aquests valors i la pràctica de l’esport.

Així doncs, de ben segur que quan pensem en esports escolars el primer que ens ve al cap són els anomenats esports tradicionals, és a dir, els més practicats a casa nostra. Ens referim, per exemple, al fútbol, el bàsket, el handbol, la natació, el patinatge, l’hoquei sobre patins, el judo i la gimnasia rítmica.

No obstant, en l’àmbit escolar s’estan introduint poc a poc diverses disciplines esportives no tan comunes, com ara el pàdel, el korfball, el miniwaterpolo, l’esgrima, l’escalada, el tamburello, el rugbi, el minivóley, el rem i el beisbol.

I tú, ja saps quin esport practicaràs?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *