Intel·ligència Emocional Copy

Reforcem les emocions: Intel·ligència emocional a clase

És probable que conegueu el best seller mundial de Daniel Goleman Intel·ligencia emocional (Kairós, 1996). És un llibre que analitza profundament què és la intel·ligència emocional i per què el control de les emocions és la clau per a l’èxit personal i professional.

Sis anys més tard, la UNESCO va engegar una iniciativa mundial i va remetre als ministres d’educació de 140 països una declaració amb els 10 principis bàsics imprescindibles per posar en marxa programes d’aprenentatge social i emocional.

Més tard, la Harvard Business Review ha qualificat de concepte revolucionari la intel·ligència emocional i una de les idees més influents de la dècada en el món empresarial.

Com no podia ser d’una altre manera, la intel·ligència emocional ha arribat a un altre àmbit d’aplicació: l’escola.

Actualment està en marxa el projecte internacional ‘La intel·ligència emocional és la clau per a l’èxit del nen’. L’objectiu genèric és reforçar les emocions per donar resposta a les necessitats dels alumnes, familiars i professors mitjançant:

-donar eines i recursos per a la resolució pacífica dels conflictes

-potenciar les relacions entre els alumnes

-afavorir el coneixement i acceptació d’un mateix i dels iguals

-estimular l’aprenentatge de l’anglès

-la utilització de les noves tecnologies

-implicar les famílies en el procés d’ensenyament i aprenentatge dels seus fills

-afavorir la innovació en l’àmbit educatiu.

El projecte té una durada de 30 mesos i finalitzarà el mes de juliol de 2020. El participant espanyol ha estat el col·legi Francisco Giner de los Rios de Mèrida. La resta de països participants són Polònia, Islàndia, Itàlia, Xipre, Bulgària, Irlanda del Nord i Portugal.

Per la seva part, les Escoles Manyanet estan duent a terme molta feina sobre la intel·ligència emocional als seus centres. Podem afirmar, sens dubte, que les escolaes manyanerianes són, ja, un punt de referència en la seva tasca educativa del dia a dia.

La intel·ligència emocional ha vingut per quedar-se…també a les escoles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *