Captura De Pantalla 2015 01 28 A Las 16.59.22 E1422460871684

30 de gener: Diada Escolar de la Pau

Aquest divendres, 30 de gener, les Escoles Manyanet ens sumem a la celebració de la Diada Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP). Aquesta celebració a nivell mundial se celebra des del 1964 i va ser reconeguda per la UNESCO el 1993. La diada vol conmemorar la mort el 1948 del polític i pensador hindú Mahatma Gandhi, qui es va convertir mundialment en símbol de la pau des del seu assassinat.

En aquesta data, els i les alumnes recorden la necessitat de l’educació per a la tolerància, la solidaritat, el respecte als Drets Humans i la no violència i la pau. El lema de la diada és: “amor universal, no violència i pau. L’amor universal és millor que l’egoïsme, la no-violència és millor que la violencia i la pau és millor que la guerra”.

Durant la Diada Escolar de la Pau, escoles i centres educatius d’arreu del món organitzen tot tipus d’activitats per difondre aquests valors tan importants.

Educar per a la pau és, tanmateix, educar en valors. L’educació per a la pau porta també implícits altres valors com són la justícia, la democràcia, la solidaritat, la tolerància, la convivència, el respecte, la cooperació, l’autonomia, la racionalitat i la sinceritat. Tots aquests valors són de gran importància dins l’àmbit educatiu. Sensibilitzar els infants i joves en tots aquests aspectes és assentar les bases per a que siguin uns futurs adults compromesos amb la creació d’un món més just.

[Tweet “El lema d’enguany és: “amor universal, no violència i pau. L’amor universal és millor que l’egoïsme, la no-violència és millor que la violencia i la pau és millor que la guerra”.”]

Les activitats de les Escoles Manyanet per la Diada Escolar de la Pau són les següents:

[gdlr_accordion style=”style-1″ initial=”0″] [gdlr_tab title=”BEGUES”]

Al Col·legi Sant Lluís-Boschegues(Begues) celebrarem aquesta Jornada de la Pau visionant un vídeo penjat al blog de Pastoral i fent una dinàmica relacionada amb aquest.

Segons els cicles es treballarà en una hora o en un altre, la reflexió següent:

  • Quines coses ha canviat el mag?
  • Quines canviaries tu?

Una vegada reflexionat ho poden escriure en un paper i ficar-ho dintre del barret de mag que hi haurà al claustre.

També escollirem 3 missatges per classe i per penjar-los al mural de la paret. [/gdlr_tab] [gdlr_tab title=”BLANES”]Les activitats de la nostra escola són:

9.00h-Pregària de la pau.

9.10h-Barreja de clases des de P3 fina a 6è (a cada aula hi haurà alumnes dels diferents cursos) per tal de confeccionar un núvol amb la paraula PAU. Posteriorment es penjaran a les finestres de l’escola.

10.30h-Cada alumne torna a la seva aula.

11.00h-Pati

11.30h-Rotllanes al pati:

-Explicació d’un conte per la pau

-Cançó “La pau és aquí”

-Paraules de la directora

-Tornada a les aules.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *